Affiche Mosselfeest 26 januari 2020

Jef Verheyden is geboren in 1985 en woont in Meerhout. Aan het Luca School of Arts of het toenmalige Lemmensinstituut in Leuven behaalde Jef zijn masterdiploma Dirigent Jef Verheydenslagwerk en tuba.

Jef is docent slagwerk aan het Heilig Graf te Turnhout, afdeling Podiumkunsten genaamd "StArt!".

Hij is de oprichter van het jeugdorkest "Yota" en het "Meerhouts Percussie Orkest", waar hij zijn 1ste prijs Cum Laude haalde op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Als slagwerker speelde Jef mee in de Londense Westend Musicals "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Matilda", "Joseph and the MTC", ...

Hij stond op de planken met artiesten als Raymond Van het Groenewoud, Jo Lemaire, Milk Inc, Buscemi, Praga Khan, Johan Verminnen, K3, Stan Van Samang,...

Met Percussive, zijn 3-koppige slagwerkformatie toerde hij reeds in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, ... Momenteel zijn ze toe aan hun 4de zaalshow "GeTIKt!".

Als sousafonist is hij de bezieler van het blazerscollectief "Mr. Sousa & The Barracudas" waarmee ze een paar jaar geleden hoog scoorden in "Belgium's Got Talent". Ze zijn voornamelijk op straat te vinden.

Daarnaast is Jef te vinden als componist voor allerhande bezettingen. Hij creëerde samen met Ief Dams (iDee Productions) zijn eigen musical "Ule", naar het boek van Marc de Bel.

Ook als dirigent heeft hij een verleden bij K.F.Jaak Lemmens uit Zoerle-Parwijs en Centrumharmonie Geel.

In 2015 begon hij zijn opleiding Hafabra-directie bij Ivan Meylemans. Vanaf 2019 studeert hij aan de Fontys Hogeschool bij Hardy Mertens.

In 2018 is de muzikale vertelling "A Christmas Carol" uitgevoerd, waar hij de muziek voor arrangeerde, componeerde en uitvoerde. Een muzikale duizendpoot dus!

trooper