Affiche Mosselfeest 26 januari 2020

Dirigent Kevin Houben

In 2000, zowat het absolute dieptepunt in de geschiedenis van de fanfare, trekt toenmalig voorzitter Dirk Van Hoof de jonge beloftevolle muzikant en dirigent Kevin Houben uit Peer aan als nieuwe dirigent. Door zijn jeugdig enthousiasme, en zijn gedrevenheid weet Kevin de jonge muzikanten waarin het toenmalig bestuur fors investeerde, aan onze fanfare te binden. Hij slaagde in wat de laatste jaren toch zo moeilijk bleek.

Na een inloopfase van 2 jaar neemt de fanfare met veel succes terug deel aan muziekwedstrijden. In november 2002 behaald de fanfare met dirigent Kevin Houben een schitterend resultaat met 88 % in eerste afdeling.

Ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan kreeg Kevin ,de uitdaging aangeboden van het bestuur (voorzitter Dirk Van Hoof) om een muziekstuk te componeren dat de geschiedenis en de toekomst van de fanfare weergeeft . Met dit werk “Arcana” won hij in 2003 de Sabam-prijs en publieksprijs op het '2de Concours International de composition pour orchestra a vent de Comines-Warneton.'

In november 2003 vierde de Sint Jozefsgilde haar verjaardag met een uniek concert ' Fanfare Meets Big Band ' ism Big Band Geel ., met als apotheose de uitvoering van Arcana in podiumzaal 't Getouw te Mol

Op de muziekwedstrijd, ingericht door de provincie Antwerpen op 13 nov 2005 in 't Getouw te Mol, wist onze St Jozefsgilde zich met 88% te promoveren van 1ste afdling naar de afdeling "uitmuntendheid". Wij behaalden in deze afdeling het hoogste aantal punten van de 11 deelnemers.
Een uitslag met grote onderscheiding en met veel brio behaald door een compact fanfarekorps van 50 muzikanten.
Het technisch verslag van de jury bestaande uit een zestal musici-profs bevat gedetailleerde bemerkingen, maar onze fanfare heeft indruk op ze gemaakt als we het volgende lezen : "mooie fanfare met prima bezetting en mooie klank", "hier wordt muziek gemaakt, rijk palet en dynamiek", "dikke pluim voor de muzikale expressie, dit hoor je veel te weinig op de wedstrijden".

In 2008 was er het succesvolle project 'Fanfare ontmoet stem' waar de fanfare samen speelt met Molse koren, kinderkoor en als speciale gast Iris Luypaers, een sopraan zangeres die later nog hoge toppen scheerde in de Koningin Elisabeth wedstrijd.

Op 11 okt 2009 tijdens de provinciale muziekwedstrijd promoveert onze fanfare naar ere-afdeling met 84%.

Eind 2009 beëindigde Werner zijn taak als jeugddirigent en nam Dorien Seigers het over tot eind 2011. Ondertussen werd ook een jeugdbestuur opgericht en organiseren zij jaarlijks 'toeterkesdag' en richten zij muziekinitiatielesjes in. Zo komt er telkens een nieuwe lichting jonge muzikanten bij.

In 2011 ging het project door ' Fanfare ontmoet Willem Vermandere' Dat deze combinatie een succes was bewees de staande ovatie in een uitverkochte schouwburg Rex.

In 2012 kreeg de jeugdfanfare een nieuwe naam ' Toeternietoe ' en staat vanaf dan olv Koen Peeters.

In 2013 nam de fanfare voor de 1ste maal in haar geschiedenis deel aan de Wereld Muziek Concours te Kerkrade . en werden vice wereldkamioen met 90% in derde divisie. Ook in dat jaar speelde de fanfare op het provinciaal orkesttornooi met succes en bleef zo in ereafdeling.

In 2015 won de fanfare de allereerste VLAMO award met 'Alleendje'. Voor deze prachtige voorstelling , dat het thema pesten aankaartte sloegen de fanfare en een professioneel theatergezelschap 'Tweelicht en Zoon' de handen in elkaar.

Eind juni 2015 nam Kevin Houben eervol afscheid als dirigent van onze fanfare.

Sinds november 2015 heeft Kevin Van Giel de muzikale leiding van de fanfare.

trooper