Historiek 2000-2015

Dirigent Kevin Houben

In het jaar 2000 wordt dirigent Jan Beckers opgevolgd door een jonge beloftevolle muzikant en dirigent uit Peer, Kevin Houben.

Na een inloopfase van 2 jaar neemt de fanfare met veel succes terug deel aan muziekwedstrijden. In november 2002 behaald de fanfare met dirigent Kevin Houben een schitterend resultaat met 88 % in eerste afdeling.

Op de muziekwedstrijd, ingericht door de provincie Antwerpen op 13 nov 2005 in 't Getouw te Mol, wist onze St Jozefsgilde zich met 88% te promoveren van 1ste afdling naar de afdeling "uitmuntendheid". Wij behaalden in deze afdeling het hoogste aantal punten van de 11 deelnemers.
Een uitslag met grote onderscheiding en met veel brio behaald door een compact fanfarekorps van 50 muzikanten.
Het technisch verslag van de jury bestaande uit een zestal musici-profs bevat gedetailleerde bemerkingen, maar onze fanfare heeft indruk op ze gemaakt als we het volgende lezen : "mooie fanfare met prima bezetting en mooie klank", "hier wordt muziek gemaakt, rijk palet en dynamiek", "dikke pluim voor de muzikale expressie, dit hoor je veel te weinig op de wedstrijden".

In 2008 was er het succesvolle project 'Fanfare ontmoet stem' waar de fanfare samen speelt met Molse koren, kinderkoor en als speciale gast Iris Luypaers, een sopraan zangeres die later nog hoge toppen scheerde in de Koningin Elisabeth wedstrijd.

Op 11 okt 2009 tijdens de provinciale muziekwedstrijd promoveert onze fanfare naar ere-afdeling met 84%.

Jeugddirigent Werner Luypaers is sinds 1995 actief als dirigent van de jeugdfanfare. Hij zorgt voor de opleiding van beginnende muzikanten, waardoor de toekomst van de fanfare verzekerd wordt. In 2008 werd de jeugdfanfare omgedoopt tot 'De Con Brios' wat staat voor iets met geestdrift spelen. Eind 2009 beeindigd Werner zijn taak als jeugddirigent.

Dorien Seigers dirigeert sinds 2010 de Con Brios. Dorien is spelend lid (bugel) en brengt met veel enthausiasme de liefde voor muziek over op beginnende muzikanten.
In 2010 wordt het eerste jeugdbestuur van de fanfare opgericht.